Bir Balık Lokantası- Karadabalık


Balık ille de deniz kenarında yenir diye bir takıntınız yoksa size bir balık lokantası önerebiliriz.


Karadabalık.


Deniz kenarındaki lokantalara gittiğinizde kaç kere denize bakan cam kenarına oturabildiniz. Arka masalarda oturulduğunda zaten deniz göremezsiniz. Bir de bogazda gece denizde ışıklı olmayan bir bölgede ise deniz zaten bir karanlıktan ibaret olacaktır.

O zaman amaç lezzetli deniz ürünü ve mezeler is deniz kenarında bir lokanta olmasına gerek yok. (Hepsi bir arada yani deniz manzarası, lezzet ve uygun fiyat bulunuyorsa engüzeli tabiki).


Karadabalık, Nispetiye Caddesi'nde, North Shield Pub'ın üst katında. Üst kata çıktığınızda, eski bir Ege evini andıran ferah ve sade görünüşle karşılaşıyorsunuz. Balıklar tezgahta. Meze ve balıklar Ege restoranlarına özgü biçimde, camlı buzdolabı ve mostra balık tezgâhından seçilebilir. Günlük mevcut balıkların fiyatları duvardaki bir tahtaya yazılmış. Sinarit, lipsos, kalkan, levrek, lagos, dülger, ve diğer. Dolapta Ege otları. Isırganotu, cibes, deniz börülcesi, kaya koruğu, turpotu, şevketibostan, roka ağırlıklı karışık salata . Közde patlıcan, acurlu yoğurt, patlıcan salatası, hardal soslu levrek marin, deniz ürünlü pazı sarması, balık pastırması, ahtapot çeşitleri ve Bombay fasulyesinden yapılmış pilaki, gibi soğuk mezeler var. Sıcak mezeler arasında 'Rum lokması' , Hamsi topik, deniz mahsulü köfte, balık böreği, içine iç pilav doldurulmuş dereotlu levrek sayabiliriz.