Ev ve işyerlerinde Doğal Taş Sıcaklığı

Dogal Tas Sıcaklıgı………

Mekanlarımızı, doğanın bizlere sunduğu traverten taşlar ile doşemenin vakti geldi de geciyor. Avrupa ve Amerika, doğa ve estetiğin bileşimi olan ülkemizin doğal traverten taşlarını bizlerden once keşfetti. Sıra Turkiye’de ki mekanlarımızda……

Doğa’nin bizlere açtıgı kucak yalnızca soluklanmamızdan ibaret değil. Sanki, bizlerin yaşamsal gereksinimlerimizin alt yapısıda sunulmus bizlere. Yasadığımız, dokunduğumuz, bastığımız ve de kısacası yaşamımızın büyük bir bölumünü geçirdiğimiz mekanlarımız için var olan doğal taşlar ülkemizin en onemli ihracat kaynaği oldu şu güne kadar.
Fakat, biz mekanlarımızda doğal taş’ı yeterince kullanıyormuyuz?
Yanıt: Hayir.
Dünyanin en buyuk tuketicisi konumunda bulunan ABD, 1990’lı yillarda Türk Doğal taşını-Traverteni keşfetti. Amerikan filmlerinde ibretle izlediğiniz elegant malikanelerin, Türkiye’nin doğal taşlari ile kaplandıgını da biliyormuydunuz?

Avrupa’ya seyahat edenlerimizin, taş yapı mimarisine olan hayranlıklarını neden bizler ulkemizde yaşatamiyoruz? Bu ülke bizim…. Bizler ve çocuklarımız güzellestireceğiz artık var olan mekanlarimızı - doğa’nin yardımı ile.

Özünde “Kalsiyum Karbonat” olan traverten, doğa’dan temin edilerek yüksek teknoloji içeren tesislerde işlenip karşımıza, iç ve dış mekan yer ve duvar kaplamaları, mozaik işlemesi, sütun-kolon, banyo evyesi, yuzme havuz tasarımları, şömine, v.s, ile çıkıyor.

Nedir Dogal Taş’ın avantajları?

O bir Akdeniz kültürü, o bir naturel ve estetik gorünüm. Uzun omürlülügü, hijyenik yapısı, kolay temizlenebilirligi-bakımının da ötesinde mekanınıza yapacağiniz bir artı değer, değerini katlayan bir olgu, bir yatırım.

Taş Galeri’nin ABD’de doğal taş konusunda yıllarca deneyimli mühendis kadroları, artık Türkiye’mize Florida, California ve Arizona ruzgarlari estiriyor.


Bu bilgiler Sn. Maden Müh. Seref Akgün tarafından hazırlanmıştır.

Detaylı bilgi için www.tasgaleri.com bakabilirsiniz.