Hobi - Model uçak


Boş vakitlerinizi geçirmek için güzel ve dinlendirici bir hobi ile uğraşarak geçirmek istermisiniz.
Model uçak öyle bişey. Ailenizle birlikte ilgilenebilirsiniz. Yaz gelmeden çocuklarınızla yaz tatilini eğlenceli geçirebilecek bir hobi için hazırlık yapabilirsiniz.
Internette model uçak yazınca birçok site bulabilirsiniz. Bunlardan biri Türk Hava kurumu'nun. Türk hava kurumu sitesinde çeşitli kulüp ve okullara da link verilmiş.
Bunlardan biri de Istanbul model uçak kulübü. Kulübe üye olanlar, İstanbul’ daki günlük hayatın yoğun temposundan kaçıp, stres atmak isterseniz dernek bünyesindeki Uçak Pisti, Helikopter Pisti, ayrıca saha tesisinden yararlanabiliyormuşsunuz. Pist yukardaki resimde görünüyor. Yani model uçak deyince basit bi oyuncak sanmamak gerekiyor. Uçak pistinin ufağı gibi ciddi pistleri var. Resimler imuk sitesinden alınmıştır.

Ama hiçbir hobi gibi bu da bedava olmuyor. Harcamanız gereken miktar yapmak istediklerinize bağlı. 100 USD ile bu hobiye başlayabileceğiniz gibi 1000 USD ve daha fazlasını da harcayabilirsiniz. Başlangıç için eksiksiz bir set ortalama 500-700 USD tutuyor.

Sitede model uçağın hızı, ne kadar uzağa gidebileceği ve diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.
İlgilenenlerin siteye bakmasında yarar olabilir.
http://www.imuk.org/