Internet siteleri ve kopyacılık

Internet ten aynı konu hakkında arka arkaya birkaç mail gelince yazmak istedim.
Bazı siteler alelacele sadece google reklamlarından para kazanmak için kurulup birkaç başka siteden, herbirinden 8-10 tane yazı kopyalayarak site oluşturuyorlar. Bu tür sitelere bir tepki oluşmuş heraldeki anında bazı gençler bunları tespit edip , hemen site sahiplerini bu sitede sizin sitenizden birçok yazı kopyalanmış üstelik alıntı linki de verilmemiş diye email yolluyorlar, hemde kopya sitenin sahibinin adı soyadı adresi telefon numarası ve adresi bile gönderiliyor. Bana da geldi.
Kopya siteler sadece google reklamları için değil ilerde tıklama sayesinde site satılmak için yapılıyorsa içeriğin kopya olduğunu görenin alacağını da sanmıyorum. Zaten google aramaları ile kopya yazıların nerden alındığı anında anlaşılıyor.
Para kazanmak için gençlerin özgün birşeyler yaratması daha dogru olacaktır. Yoksa bizde google yaratıcıları veya Steve Jobs gibi girişimcilerin çıkması zor. Ayrıca bildiğim kadarı ile hobi blogları pek para getirmiyor, esas para getiren bloglar internetten nasıl para kazanılır şeklinde ve ingilizce olanlar.
Etik olarak dogru bulmuyorum. En azından alındıgı sitenin adresi buradan alınmıştır diye verilmeli, ve bir siteyi veya ürünü tanıtacaksanız o siteden 1 veya 2 yazı alabilirsiniz. Ama siteyi kopya edercesine birçok yazıyı kopya etmek doğru bir hareket değil.
Bu blogda (http://www.evhobi.blogspot.com/) yazıların alındıgı sitelere mutlaka link verilmiş, hatta bazılarında email ile izin alınmıştır. Bazı yazılarda direk olarak yayınlanmak için bize gönderilmiştir dolayısı ile bazılarının aynıları başka sitelerde bulunabilir. Bazı yazılarda kardeş bloglardan alınmıştır.
Ancak anonim sayılabilecek email ile dolaşan kaynağı belli olmayan yazılar kaynağı bilinmediğinden link verilmemiş kaynağı bildirilirse link verilecektir.