Bir "BUTİK" lafıdır gidiyor

Son zamanlarda bir sürü şeyin az satanına, küçük olanına butik demeye başladılar.
Örneğin butik oteller. Ufak pansiyon gibi otellere , "ama biz butik oteliz" diye yüksek konaklama bedeli isteniyor.
Yada az satan su firmaları " ama bizimki butik su " diyor. Dershanelerden küçük olanlar "biz butik dershaneyiz" öğrenci ile daha çok ilgileniyoruz diyor.
Böyle bir sürü örnek var, herşeyin az satanı veya küçük olanına bir "butik" lafı ekleyip ilginç hale getirmeye çalışıyorlar.
Kimse de "yaa senin ne özelliğin var, sen neden butiksin" demiyor. Hani eski bir yeldeğirmeninin içine, veya bir kalenin, peribacasının içine bir otel yapıp bizim özelliğimiz var dersin. Kaliteli bir hizmette sunarsın, o zaman butik otel olabilirsin. Ama sahilde (hatta bazen deniz kenarı bile olmadan) bir bina yapıp, az odan varsa benim otelim butik otel demek neden anlamıyorum. Hani küçük otel , lüks otel diyebilirsin, ama butik lafı neden.
Dersaneler de benzer durum var. 3 öğretmen bir apartman dairesinde birkaç öğrenciye ders verip butik dershane bizimki diyor. Hatta biraz meşhur olurlarsa sınavla öğrenci alıyoruz diyor.
Bakalım başka nelerin butikleri var daha. Ben bu butik lafını anlamıyorum. Bu butik sözcüğünü kullanmak bir iş fikri sanılıyor olabilir mi?

:))