Keçi boynuzu

Fotograftaki büyük keçi boynuzu ağacını yazın Datça da çektim. Keçi boynuzu ile ilgili bir email gelince de buraya koydum. :)

Harnup ağacı ilk 15 yıl kadar meyve vermiyormuş. Eğer bahçenizde varsa sakın kesmeyin. Dikmek isteyenler de 15 yıl meyve almamayı göze alsın. Aslında peyzaj için çok dekoratif bir ağaç. Fotograftaki ağaç kaç senede yetişti acaba ?

Keçi boynuzunu hiç çiğ yediniz mi?
Gelen bir email den sonra bir araştırayım dedim oldukça yararlı imiş.
Gerçi yararları konusunda farklı görüşler var.
Kimi pekmezi faydalı diyor, kimi ise pekmez yapılırken çok kaynatıldığı için yararlı vitaminler yok olabilir çiğ yenmesi gerek diyor.
Doğrayıp şu kadar dakika kaynatın sonra çıkarın deniyor.
Hangi usül daha iyi siz de çeşitli sitelere bakıp karar verin.
Sitelerde yazılan sağlığa faydaları:
  • nefes darlığı
  • alerjik nefes darlığı
  • soğuk alerjisi
  • iktidarsızlık
  • akciğer ödemini yok edici
  • balgam söktürücü
  • akciğer kanserini önleyici
  • hareketli sperm sayısını artırıcı
  • astıma karşı
  • ishale karşı
  • kabızlığa karşı
iyi geldiği gelen emailde var. Araştırınca en iyi kaynak Prof. Ibrahim Saracoglu nun sitesi çıkıyor.
Keçiboynuzu veya harnup pekmezi de üretim sırasında bazı kurallara uyulmalıdır diye yazıyor. Yani uyulmadan yapılan pekmez aldıysanız işe yaramıyor olabilir.
Bu konuda bilgisi olan var mı?
:))

2 yorum:

Çay saati dedi ki...

Keçi boynuzu pekmezini düzenli kullandım.Faydalarını gördüm.Bir tanıdığım yüksek kolestrolünü keçi boynuzu pekmeziyle düşürdü.Diyet yaparken tatlı krizi gelen kişiye yogurt içinde keçi boynuzu tozu /veya pekmezi kullanılması tavsiye ediliyor.Kakao gibi tadı oluyor.Sevgiler.Aida

beste dedi ki...

keci boynuzuna bayilirim cig cig uzunca cignenir enfes bir aroma birakir:)agacini daha da sevdim simdi 15 yil dile kolay!